Mevrouw Steenaard met 100 jaar kranige oudste van De Zandstee

Redacteur Schagen
't zand

,,Of het lukt weet je nooit, maar als het aan mij ligt doen er gewoon nog een jaartje bij, hoor!’’ Dat zei mevrouw Sonja Steenaard-Florisse, die honderd jaar oud werd en die dat bescheiden vierde met familie en vrienden in woonzorgcentrum De Zandstee in ’t Zand. Het wekelijkse Bloemetje van de Schager Courant is bij haar dus helemaal op z’n plek.

Ze wordt wat doof en is afhankelijk van de rolstoel, maar verder is de op 4 januari 1913 in Vlissingen geboren mevrouw Steenaard nog steeds goed bij de tijd, vrolijk van geest en goedlachs. ,,Ach, ik lees nog wat en kijk veel televisie. Vooral documentaires vind ik interessant, en af en toe zie ik een leuke film. Eten doe ik altijd op de kamer, want dat vind ik wel zo rustig.’’

De Zeeuwse uit ’t Zand is met haar hele eeuw tevens de oudste bewoonster van De Zandstee. ,,Maar ze is nog kranig zat voor haar leeftijd. Het liefst doet ze op haar kamer ook zoveel mogelijk zelf’’, zeggen diverse Zandstee-verzorgsters.

In de ontmoetingszaal kwamen vrijdagmiddag behalve haar enige dochter Willie (78) uit Petten, ook haar drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen op de koffie met gebak en een borrel toe.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.