Edamse antiquair toont Spaandercollectie in Château Marquette

Redacteur Waterland
edam

In de prachtige setting van Château Marquette in Heemskerk toont Ferrand Tromp Meesters dit weekeinde zijn Spaandercollectie. Het gaat om schilderijen en litho’s van onder meer de Duitser Hans von Bartels, de Belg Henry Cassiers en de Edamse kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp.

Tijdens de tiende editie van de Decorade in het fraaie kasteel/landhuis in Heemskerk is de Edamse antiquair ook vertegenwoordigd met 18e en 19e eeuws zilver, een internationale tincollectie uit de 17e en 18e eeuw, tabaksvoorwerpen uit de collectie van Niemeyer Tabaksmuseum alsmede prenten en kaarten van de provincie Noord-Holland. De kunst- en antiekbeurs in Marquette telt circa 35 exposanten en is vandaag vanaf 19 uur open voor publiek. Morgen en overmorgen is de beurs in Heemskerk te bezoeken van 11 tot 17 uur.

Tromp Meesters is groots op het feit dat hij opnieuw een uitnodiging voor de Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft heeft ontvangen. ,,De Decorade en de kunst- en antiekmarkt in de Grote Kerk in Edam behoren tot de top van Noord-Holland. Maar Delft is echt de eredivisie onder de beurzen in ons land’’, zegt de 51-jarige Edammmer. ,,Vorig jaar mocht ik voor het eerst in Museum Het Prinsenhof in Delft staan.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.