Souvenir

Leidsch Dagblad bronfoto portretfoto portret journalist Roza van der Veer Leidsch Dagblad bronfoto journalist Roza van der Veer ORG XMIT: JPEG© Hielco Kuipers Fotoprodukties

Roza van der Veer

De bezorger is heel duidelijk. Hij wil een handtekening voordat hij de stevige envelop, met een intrigerend roze strook karton, overhandigt.

Nu bellen er geregeld bezorgers met pakjes aan, maar dit is duidelijk iets anders. Een aangetekende brief uit het Italiaanse Bolzano waar we in de zomer van 2014 de ijsmummie Ötzi bezochten. Spannend.

Het blijkt een boete te zijn. Volgens de Polizia Municipali di Bolzano hebben wij begin augustus een ’accertamento di violazione alle norme del codice della strada’ begaan. Kortom, we hebben iets fout gedaan.

Na ruim anderhalf jaar staat niet elke vakantiekilometer nog scherp op het netvlies, maar dan begint het te dagen. Was dat niet in het stadscentrum waar de ingang van de parkeergarage slecht te vinden was? Waar we na een ’Italiaanse’ rijmanoeuvre toch een keurig betaalde parkeerplek vonden om de stad te verkennen. Maar was dat verboden?

We moeten binnen vijf dagen 71 euro overmaken naar de Comune di Bolzano, of in beroep gaan: bij de commissaris, de burgemeester of justitie. Dat moet wel in het Italiaans, maar dat is na een recente cursus bij de Volksuniversiteit geen probleem. Er staat toch niet bij hoe goed dat Italiaans moet zijn? Gezien het tempo van de bureaucratie van Bolzano verwachten we nog voor 2020 een uitspraak.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.