’Bioscoop moet op Overstad’

schagen

Goed nieuws voor Cinemagnus. Inwoners van Alkmaar en directe omgeving kiezen als het om een plek voor een bioscoop gaat voor Overstad, langs het kanaal, direct tegenover de binnenstad. Da’s nou net de plek waar Cinemagnus ook naartoe wil.

Waar moet een nieuwe bioscoop in Alkmaar komen? Die vraag werd deze week door Alkmaarsche Courant – de Alkmaarse editie van het Noordhollands Dagblad – aan de lezers gesteld nadat Frits Nieuwenhuizen van Cinemagnus in Schagen zijn plan ontvouwde: een bioscoop met acht zalen op Overstad. Nieuwenhuizen reageerde daarmee op het plan van Joop Punt, eigenaar van JT Bioscopen: een megabios (negen zalen) nabij het AZ-stadion waar hij mikt op jaarlijks 600.000 bezoekers. Het dubbele van de aantallen die Nieuwenhuizen voor zijn cinema op Overstad in gedachten heeft.

Een meerderheid van de lezers kiest voor plek waar je met de fiets naar toe kunt. Niet alleen wordt er meer gezelligheid van een bioscoop op Overstad verwacht vanwege de faciliteiten in de binnenstad, het komt ook de ontwikkeling van Overstad ten goede, schrijft G. Jansen. Een mega-bios bij AZ is voor hem een ’o ngezellige plek in de middle of nowhere.’

Meer in de krant van zaterdag 8 januari

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.