Audi toont (toekomst)visie op veiligheid

© HSPublicity

Audi introduceert nieuwe rijhulpsystemen die niet alleen voor rust en comfort zorgen, maar ook de veiligheid vergroten. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘intersection assistant’. Radarsensoren en een videocamera signaleren op kruisingen verkeer in de zijstraten. Reageert de bestuurder niet, dan waarschuwt het systeem met geluids- en optische signalen.

Het remmen moet de bestuurder zelf doen. ‘Active emergency braking’ wacht níét of de bestuurder reageert. Als dit systeem een obstakel waarneemt, waarschuwt het de bestuurder op het moment dat hij nog kan uitwijken. Kan dat niet meer, dan stopt het systeem de auto. Voor vaste fileklanten ontwikkelt Audi een file-assistent waarmee de bestuurder gas, rem en stuur tot een snelheid van 60 km/uur ongemoeid kan laten.

Ook op het gebied van verlichting zijn ontwikkelingen in volle gang. Audi’s Matrix-koplampen dimmen automatisch als de bijbehorende camera een tegenligger registreert. Ook passen de koplampen hun intensiteit aan de weersomstandigheden aan. Dat gaan ook Audi’s intelligent rear lights doen, zodat de achterlichten goed zichtbaar blijven tijdens bijvoorbeeld mist. Audi ontwikkelt overigens ook een speciaal mistachterlicht met laser. Is het zicht zeer slecht, dan projecteert het een lichtstreep op de weg die de minimale afstand aangeeft die de achterligger moet aanhouden.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.