BMW 6-serie met plaats voor 4

© HSPublicity

De 6-serie Gran Coupé is een ‘4+1-zitter’ en biedt dus plaats aan vijf inzittenden. De extra ruimte is tot stand gekomen door de wielbasis van de 6-serie Coupé met elf centimeter te verlengen. Daardoor valt de 6-serie Gran Coupé tussen de tweedeurs 6-serie Coupé en de 7-serie van BMW.

In het luxueuze interieur is gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen en de uitrusting is uiteraard van het hoogste niveau. Bijzonder is bovendien dat de leuning van de achterbank kan worden weggeklapt, zodat een doorlaadmogelijkheid ontstaat. De bagageruimte kan zodoende worden vergroot van 460 naar 1.265 liter.

Speciaal voor de 6-serie Gran Coupé ontwikkelde BMW een nieuwe V8-motor, die de schoonste V8 op de markt is. Door toepassing van geavanceerde motortechniek is de CO2-uitstoot beperkt tot 199 g/km. Deze waarde is mede het resultaat van de standaard gemonteerde achttrapsautomaat met een start-stopsysteem, een noviteit voor een achtcilinder. Ook gewichtsreductie en gebruik van lichte materialen hebben hun steentje bijgedragen aan het terugdringen van het verbruik.

De BMW 6-serie Gran Coupé is ook leverbaar met een zescilinder lijnmotor, zowel benzine als diesel (640i en 640d). Vanaf de zomer staat de BMW Gran Coupé in de showroom.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.