Autowassende dames zamelen geld in voor het goede doel in Akersloot

Autowassende dames zamelen geld in voor het goede doel in Akersloot/ Foto: DNP.NU

Leonie de Vries

Midden in Akersloot, op het Wilhelminaplein,was het zaterdagmiddag erg druk. Een hele rij wachtende automobilisten met hun vieze auto's wachtten op de 13 jonge meiden, die in het rose en met een sexy schort voor, swingend op muziek, voor een tientje auto's wasten.

Iedereen nam de tijd, want de autowassende dames boenden, sopten en sproeiden de auto's blinkend schoon, met als doel geld inzamelen voor Alpe d' Hu zes.

Sanne van der Eng gaat de Alpe d'Huez straks met een hele hoop mensen beklimmen. Bij de vader van Sanne is 3 jaar geleden kanker ontdekt waaraan hij inmiddels is overleden. Om iets aan het machteloze gevoel te doen en voor alle mensen die nu nog met deze vreselijke ziekte te maken krijgen is zij de stichting begonnen opgeven is geen optie.

Ook is zij een deel van de groep mensen uit Casticum Akersloot en Limmen , CAL d'huZes, die de grote berg met de fiets gaan beklimmen. Het zusje van Sanne, Roos vertelde ons dat er in elke familie wel iemand is met kanker. Ook vertelde ze ons dat autowassen een tientje kostte, maar veel mensen 20 of 50 euro gaven. Daar wordt iedereen blij van, want geld is hard nodig voor dit goede doel.

Vanavond is er een groot feest, waar bv rock 'n rollband JJ and the Fatcats, Country Wilma, Joost de Vries, optreeden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.