Stadspartij Den Helder: ’Zolang wij vragen hebben nemen we geen besluit over stadhuis’

Bo-Anne van Egmond
Den Helder

De fractie van de Stadspartij gaat donderdagavond praten over de uitkomsten van het rapport van ICS Adviseurs over de verschillende locaties van een stadhuis.

Vrijdagavond worden hun ideeën hierover voorgelegd aan de leden van de partij. Pas daarna wordt er door de grootste partij een keuze gemaakt of zij met het college van burgemeester en wethouders eens is dat Willemsoord de beste plek is voor een nieuw stadhuis. ,,En ondanks de kritische verhalen: ik heb ook maar één stem hierin.’’ Dat zegt fractievoorzitter Peter Reenders. ,,We gaan rustig kijken of alles reëel is berekend. Het college heeft alle tijd gehad om het te lezen, dan mogen wij ons toch ook wel oriënteren? En misschien zeggen we dan wel dat bijvoorbeeld ’t Huys Tydtverdrijf wel de leukste locatie is. Bovendien: zolang wij vragen hebben, willen we nog helemaal geen besluit hierover nemen. Het gaat om zoveel geld, daar mag je best nog wat langer over wikken en wegen.’’

Reenders zegt het ook over het punt van burgerparticipatie te gaan hebben, ook een speerpunt in het verkiezingsprogramma van de Stadspartij.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.