Opperdoes breekt pas in de blessuretijd van duel met Jong Holland

Opperdoes

Het zit Opperdoes niet mee dit seizoen. Ondanks dat de formatie van Volkert Jan Putting weet dat het in de meeste wedstrijden kwalitatief minder is dan de tegenstander, geeft de ploeg zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Tegen Jong Holland is dat niet anders. In de absolute slotfase van het duel moet de ploeg zich desondanks alsnog gewonnen geven na de derde goal van de Alkmaarders: 2-3.

In de beginfase van de wedstrijd is er lang niets te merken van de vechtlust die Opperdoes dit seizoen kenmerkt. Het laat de tegenstander lekker voetballen en dat blijken de gasten ook aardig te kunnen. Vooral de voorhoede van Jong Holland is dreigend en de thuisclub lijkt dan ook al vroeg in de wedstrijd een zware middag tegemoet te gaan. Tot uit het niets Gert Jan Klopper de ruimte krijgt om uit te halen. Omdat zijn schot enigszins van richting veranderd word, is doelman Kevin Vanblarcum kansloos.

Niet fit

,,De 1-0 kwam inderdaad uit het niets en was niet terecht”, zegt Putting na afloop. De trainer heeft gelijk. De bezoekers hebben ook na de voorsprong van Opperdoes veel kansen en binnen een kwartier hebben zij de achterstand gerepareerd en zelfs omgebogen tot een voorsprong. Eerst is het Siem van der Sluijs die kan scoren na een prima actie van Alpay Alarslan en daarna mag die laatste afronden als Opperdoes niet oplet na een snel genomen vrije trap van Jay Haanraads. ,,Wij speelden met Antoine van Splunter, Niek Sijm en Jerry Kreune achterin, terwijl zij allemaal niet fit waren. Omdat ik weinig andere opties heb, moesten zij wel spelen”, betreurt de coach.

Wat er in de rust is gezegd door beide trainers, is nooit exact te achterhalen, maar duidelijk is wel dat het invloed had op het spelbeeld in het tweede bedrijf. ,,Ik heb gezegd dat we veel meer inzet moeten tonen en ook flair moeten hebben”, aldus Putting, die zag dat zijn ploeg in de tweede helft op zijn minst mee kon komen met de tegenstander. Al moet gezegd worden dat Jong Holland ver inzakt op eigen helft en het initiatief als het ware cadeau doet aan de thuisploeg.

Rouw

Wanneer een kwartier voor het einde Tamo Karapetian uit het niets een afvallende bal raak schiet, denkt de thuisploeg een punt over te houden aan het duel. Maar een gelijkspel is Opperdoes ook nu niet gegeven. In blessuretijd dompelt Alarslan het thuispubliek in rouw door een bal die blijft hangen in een kluwen van spelers achter Jan Ploeg te schieten. ,,Het is een terechte nederlaag hoor, daar niet van. In de tweede helft speelden we alleen een stuk beter, het is jammer dat we daarvoor niet beloond worden”, baalde de trainer na afloop dan ook.

Opperdoes-Jong Holland 2-3.

19. Klopper 1-0, 30. Van der Sluijs 1-1, 34. Alarslan 1-2 75. Karapetian 2-2, 90+1 Alarslan 2-3.

Opperdoes: Ploeg, Van Splunter, N. Sijm (37. Wouda), Smit, Kreune, M. Putting, Zwaan (87. J. Sijm), Klopper, Hadi, N. Putting, Karapetian.

Jong Holland: Vanblarcum, Kloosterman, Boujenoui, Toebes, Wijnker, Haanraads, Blankendaal, Kuiper, Van der Sluijs (79. Spaans), Alarslan (90+2. Schoonewil), Zijp (79. Krul).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons