Consternatie binnenstad Den Helder na steekpartij

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

De politie is dinsdagavond rond half negen massaal uitgerukt na de melding van een steekpartij in de binnenstad van Den Helder. Daarbij raakte een man gewond. De dader sloeg op de vlucht.

Volgens ooggetuigen zou een ruzie in de Hoogstraat aanleiding zijn geweest. Het slachtoffer liep een steekwond op achter in zijn zij. Hij vluchtte naar een woning in de Koningdwarsstraat. Daar werd hij even later verzorgd door ambulancepersoneel, het slachtoffer kon daarna lopend de ziekenauto in.

Intussen was de politie met een motorrijder en vijf wagens, inclusief een hondengeleider, uitgerukt. De Koningdwarsstraat werd geblokkeerd, zodat auto's niet het parkeerterrein aan de Hoogstraat konden verlaten. Jongeren die zich op dat parkeerterrein ophielden werden gehoord en hun auto onderzocht. Iets verderop in de straat had een politieagente de dankbare taak een regenrioolputje uit te kammen op het eventuele mes dat zou zijn gebruikt. Op basis van getuigenverklaringen werd vermoed dat de dader zijn wapen in het putje zou hebben gegooid, maar behalve modder en troep werd er niets gevonden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.