235 pakketten voor Voedselbank Purmerend

Pakketten gaan per bakfiets van Rijser naar de voedselbank, (vlnr)  Brian, Joost, Davey en Sidney

Pakketten gaan per bakfiets van Rijser naar de voedselbank, (vlnr) Brian, Joost, Davey en Sidney© Ella Tilgenkamp Fotografie

Debbie de Vries
Oosthuizen

Tiny Koster en haar dochter Marlies uit Oosthuizen hebben de afgelopen weken 235 boodschappenpakketten ingezameld voor de Voedselbank Purmerend. Ook andere mensen die het financieel moeilijk hebben, konden rekenen op een voedselpakket.

Ze kregen daarbij hulp van veel mensen die boodschappen deden bij de Plus supermarkt in Oosthuizen. Bij de Plus konden mensen de afgelopen maand zegels sparen voor een gratis boodschappenpakket.

Mensen konden hun zegels ook doneren voor de voedselbank. Bij de kassa hadden Tiny en Marlies tonnen neergezet waar de zegels in konden. ,,Heel veel mensen hebben dat gedaan”, vertelt Tiny. ,,Met deze zegels hebben wij 235 pakketten opgehaald bij de Plus.”

De dozen werden in Oosthuizen opgehaald door Rijser Transport. Vanuit Purmerend zijn ze door cliënten van de Prinsenstichting naar de voedselbank gebracht. Zij deden dat met een bakfiets. Meerdere keren werd de kar volgeladen en fietsten de jongeren op en neer. Tiny: ,,Wij kenden het bakfietsproject van de Prinsenstichting en vonden dat een mooie toevoeging aan ons project.”

Tiny en haar dochter doen dit nu voor het vierde jaar. Tiny: ,,Ik spaarde voorheen zelf voor de gratis spullen. Maar als ik dan een jaar later in de keukenkastje keek, bleek dat ik veel spullen toch niet had gebruikt. Ik bedacht me dat er andere mensen zijn die er veel meer aan hebben dan wij. Gelukkig hebben veel mensen in Oosthuizen dezelfde gedachte.’’

In Purmerend hebben Maarten en Ineke Kooijenga dezelfde actie op touw gezet. Zij hebben 130 pakketten opgehaald voor de voedselbank.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.