Sponsorloop over historische buitenplaatsen

Patrick van den Hurk
's-Graveland

Met vrienden wandelen over de buitenplaatsen en zo Natuurmonumenten financieel ondersteunen. Dat is het doel van de sponsorloop 2Charity Walk op 12 oktober bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek aan het Noordereinde in 's-Graveland.

Mensen kunnen kiezen uit drie, vijf, tien of zeventien kilometer. De wandelingen gaan over de historische buitenplaatsen die rijke Amsterdammers in het begin van de zeventiende eeuw lieten aanleggen.Later werden de tuinen van deze landhuizen uitgebreid tot parken met lange lanen en waterpartijen. De kapitale huizen hebben hun grandeur grotendeels behouden en in de tuinen is de geschiedenis van de aanleg nog te lezen. Start en finish is op landgoed Boekesteyn, waar Natuurmonumenten al veel gedaan heeft om de oorspronkelijke parktuinen te herstellen. Komend najaar wil Natuurmonumenten oude bloembolgewassen planten langs de statige centrale laan.

Meedoen aan de 2Charity Walk kan na opgave via de gelijknamige website. Het startbedrag is honderd euro. Info: Peter Leermakers (035- 6559625) of p.leermakers@natuurmonumenten.nl

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.