Expositie over Coca-Cola

© HSPublicity

Het eerste glas Coca-Cola werd precies 125 jaar geleden gedronken. Apotheker John Pemberton creëerde in zijn werkplaats in Atlanta in de Verenigde Staten de eerste partij van wat later een van de populairste dranken ter wereld werd. De nog steeds geheime formule van het drankje wordt goed bewaard in een bankkluis in Atlanta.

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont tot en met 4 september de expositie ‘125 jaar Coca-Cola’. De reclamehistorie, het mysterie rond het geheime recept, de impact wereldwijd – alles komt aan bod in de tentoonstelling. Teksten, foto’s, advertenties, commercials, honderden originele Coca-Cola-objecten als koelkasten, flesjes, blikjes, affiches, dienbladen, glazen vertellen de historie van het bekendste merk wereldwijd. In een filmzaal worden historische films vertoond, displays geven een beeld van het bottelen van de bekende flesjes en blikken, en borden tonen de mooiste reclame-uitingen.

Ook het MuseumCafé en de MuseumShop van het Museum van de Twintigste Eeuw zijn deze zomer helemaal in ‘Coke-sfeer’. Het museum is gevestigd aan de Bierkade 4 in Hoorn. Kijk voor meer informatie op www.museumhoorn.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.