Chevrolet Cruze nu ook als ruime stationwagon

© HSPublicity

De Chevrolet Cruze is als stationwagon met 4.675 mm langer dan de hatchback (4.510 mm) en de sedan (4.597 mm). De bagageruimte meet minimaal 500 en maximaal bijna 1.500 liter met de achterbank neergeklapt. De carrosserie kenmerkt zich door de spits toelopende, gebogen daklijn en de standaard gemonteerde dakrails.

Op motorisch gebied is er geen verschil met de andere Chevrolets Cruze. Dit betekent dat de Cruze stationwagon leverbaar is met 1,6- en 1,8-liter benzinemotoren en een 2,0-liter dieselkrachtbron. Vanaf de zomer komen daar nog een 1,4-liter turbobenzinemotor en een 1.7 zelfontbrander bij. De nieuwe krachtbronnen zijn standaard voorzien van een start-stopsysteem en voldoen aan de Euro 5-emissienorm.

Het design van alle nieuwe Chevrolets Cruze is op een aantal punten gewijzigd. Die wijzigingen bestaan uit een vernieuwde voorkant, gewijzigde koplampen en mistlampen, nieuwe wielen, een gewijzigde middenconsole en een grotere keuze aan stoelbekledingen. De nieuwe Chevrolets Cruze zijn ook altijd voorzien van keyless entry, zodat de bestuurder de portieren kan openen terwijl de contactsleutel in zijn zak zit.

Het is nog onbekend wanneer de Chevrolet Cruze stationwagon in de showroom verschijnt. De stationwagon beleeft zijn werelddebuut tijdens de Autosalon van Genève, die van 8 tot en met 18 maart plaatsvindt.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.