Onofficieel 2-schema in tennistoernooi De Gouw

Onofficieel 2-schema in tennistoernooi De Gouw. Foto: Koen Suyk

Redacteur Zaanstreek
zaandam

Het Twin Filter voorjaarstoernooi van De Gouw, dat komende zaterdag van start gaat bij de club in Zaandam, kent ook een categorie 2-schema.

Onofficieel, vertelt toernooileider Barry Gawehn. ,,Je kunt niet zomaar de categorie 2 toevoegen. Dat moet je bij de bond aanvragen en daarmee waren we te laat. Bovendien moet je aan bepaalde eisen voldoen zoals overdag spelen. Dat kunnen wij niet.’’Gouw-trainer Jos van der Beek is 2-speler en kwam met het idee om ook in zijn klasse te spelen. Hij doet met Alexander Nonnekes uit Krommenie mee en andere koppels zijn Nils Swidde/Matteo Fausto (LTVZ) en Eric van Kuik/Jefke Plasmeijer (KLTV).

Van Kuik en Swidde zijn beiden dit jaar 2 geworden in het dubbelspel. De koppels in deze klasse zullen hun partijen in pouleverband spelen. ,,Zoveel mogelijk op prime time , bijvoorbeeld op woensdag en vrijdagavond.’’Andere sterke spelers uit de Zaanstreek als Simon Prins en Max Pootjes moeten hun deelname nog bevestigen. Tennissers in de 2-categorie die niet meedoen zijn Ruud Vis en Koos van Driel. ,,Die reageerden wel heel positief, maar spelen komende week al een officieel toernooi bij DEM in Beverwijk. Dat is op gravel en dat willen ze niet combineren met partijtjes bij ons op kunstgras’’, vertelt Gawehn.Het totaal aantal inschrijvingen is nagenoeg gelijk aan voorgaande jaren. Daarmee is het Zaandamse voorjaarstoernooi niet volledig bezet en er wordt in het voorweekend ook pas vanaf 14 uur gespeeld. Het thema is ’Holland’: de hele week is er snert en stamppot te verkrijgen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.