Verhaal over aanrijding in Den Helder mogelijk verzonnen

© Foto: DNP.NU/Patrick de Jong

Den Helder

Een 14-jarige fietser is zaterdagavond rond 22.30 uur door een auto aangereden op de kruising van de Marsdiepstraat en de Noordzeestraat in Den Helder. De bestuurder van de auto, mogelijk een politiewagen of taxi, zou daarna zijn doorgereden. Zondagochtend blijkt dit verhaal echter niet helemaal te kloppen.

Omstanders hebben zaterdagavond eerste hulp verleend en de hulpdiensten gealarmeerd. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd en heeft daar de nacht doorgebracht. Hij bleek onder invloed van alcohol.

Agenten hebben in de omgeving naar de auto gezocht. De doorgaande weg was enige tijd afgesloten in verband met technisch onderzoek.

Update: Onderzoek van de politie heeft inmiddels uitgewezen dat er geen politievoertuig bij het ongeluk betrokken kan zijn geweest: alle dienstwagens stonden op het moment van de vermeende aanrijding op het bureau. Ook de taxi’s van hetzelfde type blijken niet in de buurt te zijn geweest.

De politie houdt er nu rekening mee dat er van een aanrijding geen sprake is geweest. Mogelijk is de jongen gevallen, die mogelijkheid wordt onderzocht. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Foto’s: DNP.NU/Patrick de Jong

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.