SRC en Kleine Sluis nemen afstand

Redactie Schagen
Schagen

De regionale voetbalclubs hebben met overwegend succes afgetrapt voor de nacompetitie. Alleen Wiron moest op eigen veld een 1-2 nederlaag incasseren tegen WMC.

Dat was voor de Oeverse vijfdeklasser die hoopt te promoveren een bittere pil. Want de winnende treffer van WMC, dat het voortbestaan in de vierde klasse op het spel weet, viel pas in blessuretijd. Wiron moet in ieder geval de volgende wedstrijd, zondag 25 mei bij Bergen, winnen om hoop te houden.

SRC, Kleine Sluis en Callantsoog mogen dat zeker hebben. Op Groenoord ontsnapte derdeklasser Vrone met een 4-1 nederlaag. Robbert-Jan Klein scoorde twee keer voor SRC dat ook nog een veelvoud aan opgelegde mogelijkheden miste. Een grotere uitslag had de return op 25 mei in Sint Pancras tot een formaliteit gemaakt. Nu kan het ook door de late tegentreffer van het armoedige Vrone nog een enigszins spannende return worden.

Kleine Sluis, dat vorige week ten koste van KGB (4-0) directe degradatie uit de derde klasse ontliep, moest tegen Hauwert wel een achterstand goedmaken. Toen dat eenmaal gebeurde en de Polderse ploeg zijn meerwaarde uitspeelde waren de rollen zeer snel omgedraaid. Met 4-1 verdedigt Kleine Sluis op 25 mei een geruststellende marge.

Callantsoog komt pas een week later, dan is het zondag 1 juni, weer in actie. Het gevolg van de duidelijke 4-1 zege bij WSW. Dat nu 25 mei de laatste kansen verdedigt bij THB voor die club naar de kust komt om normaal gesproken de promotie naar de vijfde klasse met Callantsoog te betwisten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.