Hollands Kroon gaat in zee met Buurtzorg

Hollands Kroon

De gemeente Hollands Kroon gaat voor de zwaardere huishoudelijke hulp bij het huishouden in zee met Buurtzorg.

Burgemeester en wethouders hebben besloten in te gaan op het aanbod van Buurtzorg voor de hulp bij de zogenaamde huishoudelijke hulp 2 (HH2).

Hiermee gaan circa 150 cliënten en veertig medewerkers over naar deze zorgaanbieder. Dat is nodig omdat de huidige aanbieder, TSN Thuiszorg, failliet is. Buurtzorg krijgt een contract tot 1 januari 2017.

Wethouder Mary van Gent zegt hierover:,,Wij gaan in zee met Buurtzorg omdat dit de continuïteit van zorg verzekert. Ik hecht er veel waarde aan dat onze cliënten hun vertrouwde hulp behouden. Daarbij behouden de medewerkers die HH2 zorg verlenen hun baan.''

De gemeenteraad van Hollands Kroon is eerder akkoord gegaan met de nieuwe uitgangspunten voor de hulp bij het huishouden.

Hierin staat dat de hulp bij het huishouden 1 (HH1) stopt vanaf 1 mei 2016. HH1 is hulp bij huishoudelijke werkzaamheden.

Hulp bij het huishouden 2 (HH2) blijft wel bestaan. Dit is de uitgebreidere huishoudelijke hulp voor mensen die moeite hebben om het huishouden te organiseren.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.