Eenhoornzegel voor jubilerende Musicalvereniging Zwaag

Tanja Koopen
Zwaag

Musicalvereniging Zwaag ontving vrijdagavond uit handen van wethouder Judith de Jong van Hoorn een Eenhoornzegel van 500 euro. Aanleiding was het vijftigjarig bestaan van de club.

Musicalvereniging Zwaag is een lokale vereniging, met een regionale uitstraling. Leden en bezoekers komen uit de wijde omgeving van Zwaag. Ieder jaar produceert de vereniging een bekende musical, zoals Aida, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Urine Town.

Het nieuwste project is de musical Blood Brothers. Voor de leden is enthousiasme belangrijk, maar ook een groepsprestatie op hoog niveau. De leden doen heel veel zelf, zoals het maken en verzorgen van de decors, kostuums en rekwisieten. Ook visagie, kapwerk, reclame-uitingen, sponsoring en loterijen worden door leden geregeld. Zij krijgen daarbij hulp van vrijwilligers. Artistiek wordt Musicalvereniging Zwaag bijgestaan door Peter Groenendijk, Frank Kok en Marije Slippens.

De Eenhoornzegel, vrijdagavond uitgereikt tijdens het jubileumfeest van de vereniging, was een teken van waardering voor het vrijwilligerswerk voor de stad Hoorn.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen