Classic Groenhof wint kortebaan van surprises

Redacteur Schagen
't Zand

Is de Sportdag uit het kermisprogramma verdwenen en werden vorig jaar vrijwel alle voetbalwedstrijden afgelast, de wereld moet bijna vergaan wil de Zandtemer kortebaan, ditmaal gewonnen door Classic Groenhof, geen doorgang vinden.

In een kamprit wist Lindsey Pegram ook Prince of Moor met John de Leeuw in de finale te verslaan. De derde plek was nog wel voor Black Pearl, belangrijk voor de strijd om de kortebaner van het jaar. Vanwege een dopingzaak is de titel nog niet officieel vergeven. Black Pearl heeft de beste papieren.

Het beloofde spektakel zat ‘m natuurlijk in het grote aantal favorieten en dus – onvermijdelijk door de speling van het lot – een vroege uitschakeling van een of enkele kanshebbers. En zo geschiedde.

In de tweede omloop strandde Black Beauty Venus tegen Classic Groenhof, in Lisse in de finale nog langzamer dan dezelfde Black Beauty. Een kwartier later werd Attila brutaal aan de kant gezet door Prince of Moor, nog zo’n nieuwkomer.

Tussendoor werd de familie Pools gehuldigd door voorzitter Hans Ruijgrok van de Volharding.

In de derde omloop moest Viva Limburgia met Sven Schraal op de kar het afleggen tegen Co Zwagerman, Black Pearl had andermaal een makkie en Yankee Attack werd naar de coulissen verbannen. Black Pearl ging in de halve finale onderuit, maar niet zonder slag of stoot. Met ongekend hoge snelheid stoof Black Pearl richting het café. Berijdster Pegram had de zwarte favoriet met tien meter handicap en een slechte start nooit meer verwacht. Het zou goed aflopen voor Pegram.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.