Zandzakken voor de deur in Nieuwe Niedorp

Jan J. Jong
Nieuwe Niedorp

Scheidsrechter Langedijk had zo zijn bedenkingen om de wedstrijd tegen DTS door te laten gaan vanwege het slechte weer. Maar het veld van Nieuwe Niedorp was voldoende bespeelbaar nadat in het doelgebied wat zand was aangebracht. Punten hield de thuisclub die met 1-3 verloor er niet aan over.

Aan Nieuwe Niedorp zijde raakte in de warming up Frank Broersen geblesseerd en nam Dirk Mantel zijn plaats in.

DTS bouwde al snel een veldoverwicht op was gevaarlijk via zijn buitenspelers. Jeffrey Rispens kon een vrije trap na vijf minuten in het geheel niet benutten, maar even later had hij meer succes. Vanaf de rechter positie schoot hij met links en een fraaie boog de bal achter keeper Niels van der Hoek, 0-1.

Nieuwe Niedorp moest het hebben van de counter en dat lukte Mark Hopman bijna, toen hij met een sliding de bal veroverde maar verder geen vervolg kon geven aan zijn goede actie. Timothy Bruin van DTS zag zijn goede inzet geblokt door de Nieuwe Niedorp defensie. Die stond vandaag als een blok en maakte het de spitsen van DTS behoorlijk lastig. Maar ineens was de aandacht verslapt en een verkeerde terugspeelbal kwam voor de voeten van Jordi Bitter, die er wel raad mee wist 0-2.

Even was Nieuwe Niedorp dicht bij een aansluitingstreffer, maar de combinatie Mark Hopman met Pascal Seignette ging de mist in. De tweede helft kenmerkte zich door een groot veldoverwicht van DTS, dat nagenoeg de gehele tijd op de Nieuwe Niedorp helft voetbalde.

Twee keer werd bij een nagenoeg al tellend doelpunt de bal van de lijn gehaald respectievelijk door Tjallings Zijlstra en later nog een keer door Chris Koopman. Het derde doelpunt van DTS kwam van de schoen van Martijn Feller, als sluitstuk van diverse doelpogingen, die allemaal nog verijdeld werden.

Nieuwe Niedorp wiste definitief de schande van de 9-0 nederlaag in Oudkarspel weg, toen Roy de Gier in samenwerking met Hopman de tegentreffer scoorde 1-3. De inzetten van Michael Wouters en Barry Mantel sorteerden niet het gewenste effect en Nieuwe Niedorp kon de schade beperkt houden.

Jan Kramer (DTS): ,,Wij speelden een goede partij en we domineerden in de tweede helft.’’

Reinier Wagner: ,,Als we een goede dag hebben, maak je nog een kansje, maar dat was niet aan de orde.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.