Proefpersonen nodig voor onderzoek paardenmelk

Ed Dekker
zwaagdijk

De enige paardenmelkerij in Noord-Holland werkt mee aan een bijzonder wetenschappelijk onderzoek. Twintig proefpersonen zijn nodig. Ondernemer Gerianne Nagelhout hoopt op het bewijs dat paardenmelk een goed alternatief is voor de vele mensen die allergisch zijn voor koemelkeiwitten.

Noord-Hollanders met een koemelkeiwitallergie die interesse hebben in het onderzoek kunnen zich melden bij het Expertisecentrum voor Voeding, Afweer en Allergie (Lotte Rijksen; c.rijksen@crconsult.nl of 06-42778547). Twee keer moeten zij naar Den Bosch.

,,Het wetenschappelijk bewijs zou een enorme doorbraak zijn’’, stelt Gerianne Nagelhout van Paardencentrum Moerbeek. ,,Eindelijk kunnen we dan buitenstaanders én de gevestigde medische wereld overtuigen hoe gezond paardenmelk en producten van paardenmelk zijn.’’

Donderdag 15 februari zal de Stichting Medisch-Ethische Toetsing Patiënten en Proefpersonen te Tilburg de opzet van het wetenschappelijk onderzoek goedkeuren, verwacht Nagelhout.

Het Expertisecentrum voor Voeding, Afweer en Allergie kan daarna aan de slag met twintig proefpersonen. Deze patiënten met een koemelkeiwitallergie kunnen ook uit Noord-Holland komen. Projectleider Lotte Rijksen denkt over een half jaar de eerste resultaten van het onderzoek te kunnen melden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen