Laat vleermuizen omvliegen!

Eric Molenaar
Hoorn

Door vleermuizen zitten straks mensen in het donker. Het is wat kort door de bocht geformuleerd, maar wel aanleiding voor de nieuwe stelling op Hoorn.Vandaag.nl: Laat die vleermuizen maar omvliegen

Waar gaat het om. Sommige nieuwe woningen nabij de Tuibrug mogen straks geen licht in de achtertuin hebben omdat dit hinder veroorzaakt langs de watergang waarlangs de beschermde Meervleermuis van en naar het Markermeer vliegt. De Raad van State heeft Hoorn opgedragen dit in het bestemmingsplan vast te leggen. Onze stelling: Deze bescherming gaat te ver. Laat die vleermuizen maar omvliegen!

De vorige stelling ging over het beeld van J.P. Coen. Inmiddels is besloten dat dit mag blijven staan, maar er komt wel een betere uitleg bij. Dat was ook de mening van het grootste deel van de Hoorn.Vandaag-volgers die reageerden op onze stelling 'Haal JP Coen van zijn sokkel'. Toch hadden 17 van de 168 reageerders liever een mooie fontein gezien, terwijl zeven fluitschipontwerper Liorne hier wel hadden willen eren.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.