Word wetenschapper bij iSPEX

1 / 2
oplage nhd nhd

Kruip in de huid van de wetenschapper en doe samen met tienduizend anderen mee met een groots wetenschappelijk experiment: iSPEX.

Met iSPEX is een nieuwe meettechniek voor fijnstof geïntroduceerd. In een grootschalig onderzoek wordt met tienduizenden geprobeerd om te bepalen hoeveel stof in de lucht zit. Maar ook hoe groot de deeltjes stof zijn en wat de samenstelling is.

Dit wordt gemeten met behulp van een apparaatje dat op de iPhone 4, 4S of 5 wordt geplaatst. Deelnemers aan het onderzoek meten vervolgens met de telefoon, een opzetstukje en een speciale app van de iPhone de fijnstof in de lucht. Het apparaatje is ook voor andere lichtmetingen te gebruiken.

Gratis voor eerste 100 aanmeldingenDe eerste 100 aanmeldingen ontvangen een gratis meetinstrument thuisgestuurd. U kunt zich via onderstaande button aanmelden. U ontvangt maandag 25 februari per e-mail bericht of u tot de gelukkigen behoort.

Behoort u niet tot de eerste 100 aanmeldingen, dan kunt u uw meetinstrument voor € 2,50 aanschaffen bij www.longfonds.nl/ispex.

Klik op onderstaande button 'inschrijven' om kans te maken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.