Bijeenkomsten voor actievere leefstijl ouderen

BEVERWIJK

Lang niet alle Beverwijkse ouderen bewegen genoeg. Reden genoeg voor de instellingen die zich met het welzijn van de ouderen bezighouden om dat te gaan propageren. Vandaar dat er informatiebijeenkomsten komen over een actieve leefstijl voor 60-plussers.

,,Misschien is het sociale aspect van het bewegen nog wel belangrijker dan het bewegen zelf'', denkt Erna van Kempen van ontmoetingscentrum De Stut in Heemskerk. Samen met haar collega's Agnes Jacobs van de Stichting Welzijn Beverwijk en Astrid Kruiswijk van Paviljoen Westerhout in Beverwijk zet zij zich in voor die actieve leefstijl. Ouderen die dreigen te vereenzamen hebben immers ook veel baat bij gezamenlijk sportief optrekken. En er zijn nog meer voordelen. ,,Mensen met een goede conditie herstellen veel sneller als ze een gezondheidsprobleem hebben'', weet Van Kempen. En bij hardnekkige gladheid, zoals in de huidige winterse gladheid, blijven de getrainde senioren beter op de been.

De eerste bijeenkomst is dinsdag 26 januari van 10 tot 12 uur in Paviljoen Westerhout aan het Westerhoutplein 3, tel. 228624. De tweede bijeenkomst is dinsdag 2 februari van 14 tot 16 uur in buurthuis Wijk aan Duin aan de Wilgenhoflaan 2c, tel. 220944. De derde bijeenkomst is 16 februari van 10 tot 12 uur in ontmoetingscentrum De Stut aan de Maasstraat 3, tel. 248648. Aanmelden is niet nodig.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.