Verdachten afpersing scholieren aangehouden

Arrestatie. Archieffoto ANP

Frank Van Der Molen

De politie heeft woensdagochtend Vier minderjarige jongens aangehouden in Amsterdam-West. Zij worden verdacht van afpersing, bedreiging en mishandeling van scholieren van rond de 13 jaar oud.

Afgelopen weken werden meerdere aangiften gedaan door scholieren die van hun telefoon  en geld waren beroofd. De slachtoffers zaten op verschillende scholen in Amsterdam Centrum, -Zuid en -West. Vier verdachten, in de leeftijd van 16 en 17 jaar oud, zijn vanochtend vroeg van hun bed gelicht. De aangehouden jongens worden ervan verdacht te hebben gewerkt in wisselende samenstelling.

De politie onderzoekt of er meer slachtoffers zijn en is actief naar hen op zoek. "Voor ouders die in de afgelopen maanden van hun schoolgaande kind hoorden dat die zijn of haar smartphone is verloren, is het misschien handig om nog even door te vragen. De kans bestaat dat er geen sprake was van verlies, maar van afpersing, bedreiging en mishandeling", aldus de politie. Slachtoffers kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.