Wethouder Beverwijk ’heel blij’ met verkoop Goede Raadkerk

Cecilia van Weel© Archief

Bart Vuijk
Beverwijk

Meteen na haar terugkeer van vakantie is monumentenwethouder Cecilia van Weel naar de Goede Raadkerk gaan kijken, die net is verkocht aan projectontwikkelaar C. Nelis. ,,Heel blij met deze ontwikkeling”, schrijft ze op Facebook, bij diverse foto’s van het kerkcomplex.

,,Als geboren en getogen Wijker en als wethouder monumentenzorg ben ik heel blij dat er nu eindelijk iets gebeurt. Het geheel is een belangrijk monumentaal complex dat nauw verbonden is met de geschiedenis van Beverwijk. Heel veel Beverwijkers hebben zich ingezet voor het behoud van dit rijksmonument. Uit de berichten heb ik begrepen dat de ontwikkelaar een gesprek heeft met de woordvoerders. Ook daar ben ik blij mee’’, reageert de wethouder op een vraag op Facebook.

De Goede Raakerk is 0p 31 juli na 2,5 jaar leegstand - waarbij het gebouw steeds meer in verval raakte - door parochie St. Eloy verkocht aan C. Nelis. Die is nu bezig met het leegmaken van de pastorie, teneinde daar naar verluidt appartementen in te bouwen. Dat zou ook het plan zijn voor de bijgebouwen. De oud-parochianen hopen dat Nelis ze de kerkzaal (deels) teruggeeft.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.