Villa ter Duin in Callantsoog weer te koop

Villa ter Duin in Callantsoog weer te koop: Archieffoto

Villa ter Duin in Callantsoog weer te koop: Archieffoto

Ron Amesz
callantsoog

Het lijkt er een heel klein beetje op dat er eindelijk eens wat gaat gebeuren op het braakliggend stuk grond op de hoek van de Abbestederweg en Duinroosweg in Callantsoog.

Van de Giesen Makelaars gaat proberen de appartementen te verkopen van het appartementencomplex Villa ter Duin dat nog gebouwd moet worden. Er komt een kantoor op de bouwlocatie in Callantsoog. Van daaruit probeert de makelaar de appartementen te verkopen.

Vanaf aanstaande zaterdag is het kantoor geopend. ,,We zitten er vervolgens elk weekeinde en door de weeks op afspraak'', vertelt makelaar Robbie van de Giesen. ,,Zodra er zeventig procent is verkocht, gaat bouwbedrijf De Geus uit Broek op Langedijk met de bouw van het complex van start.''Achttien jaar

Of dat gaat gebeuren, is nog even de vraag. Het stuk grond ligt al achttien jaar te wachten op de bouw van een appartementencomplex. In eerste instantie zou het gaan om recreatiewoningen, maar dat idee werd door de dorpsbewoners afgeschoten. Vervolgens zijn er nog een aantal pogingen door makelaars gedaan om appartementen voor permanente bewoning te verkopen.

Nu is het dus aan Van de Giesen uit Waarland/ Warmenhuizen om de kustwoningen in Callantsoog aan de man te brengen. Deze zijn wederom bestemd voor permanente bewoning. Van de Giesen ,,Wij leveren de woningen nu op inclusief badkamer en keuken, wellicht maakt dat het verschil.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.