Inbrekers in 2014 minder actief in Schagen

Foto ANP© Archieffoto

Martijn Gijsbertsen
schagen

Als het in de laatste dagen van 2014 niet alsnog mis gaat door een grote inbraakgolf, boekt de politie in de gemeente Schagen opnieuw prima resultaten.

Net als vorig jaar is het aantal inbraken in Schagen flink gedaald. In Hollands Kroon bleef het aantal woninginbraken vrijwel gelijk.

De jaarcijfers heeft de politie Noord-Holland Noord vanzelfsprekend nog niet compleet, maar van 1 januari tot en met 30 november werd in de gemeente Schagen 93 maal ingebroken.

In dezelfde periode in 2013 waren dat nog 132 inbraken. ,,Opnieuw een mooie daling’’, concludeert politiewoordvoerder Menno Hartenberg.

In Schagen daalt het aantal woningen dat ’bezocht’ wordt door het inbrekersgilde al een paar jaar achter elkaar.

Werden er in heel 2012 nog 194 inbraken geteld, vorig jaar waren het er 143. Dit jaar blijft Schagen dus mogelijk onder de honderd woninginbraken.

Hollands Kroon

Voor Hollands Kroon zijn de cijfers minder rooskleurig. Hoewel daar de afgelopen jaren ook een daling viel waar te nemen, zijn de verschillen minder groot in vergelijking met Schagen.

In 2012 werd er in de uitgestrekte plattelandsgemeente 147 keer ingebroken. Vorig jaar daalde dat aantal tot 130 maal.

Uit de cijfers tot en met november blijkt dat er dit jaar 119 maal is toegeslagen, één keer vaker dan in deze periode in 2013.

In de Noordkop woon je het veiligst op Texel. Daar werd tot november ’slechts’ elf maal ingebroken dit jaar. Ter vergelijking: in Den Helder was dat in dezelfde periode 195 keer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.