Duurzame Renovatiebeurs op Texel

Duurzame Renovatiebeurs op Texel. Archieffoto

Den Helder eo
Texel

Wethouder Eric Hercules opent de Duurzame Renovatiebeurs die vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober plaatsvindt in De Koninghal in Den Burg.

De beurs is een initiatief van Stichting Duurzaam Texel en de sectie Bouw van het Texels Ondernemers Platform, ondersteund door het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Particulieren en ondernemers met plannen om hun woning of bedrijf te verbeteren, kunnen zich hier laten informeren over de mogelijkheden op gebied van duurzaam bouwen en renoveren.

Er is onder meer informatie over LED-verlichting, energiezuinige warmtepompen, zonneboilers en -panelen, vraaggestuurde thermostaten, de aanleg van een grijswatersysteem voor het benutten van regenwater, waterbesparende kranen en douches en infiltratiesystemen die zorgen dat de bodem rond huis overtollig vocht opneemt. Daarnaast ook aandacht voor kwaliteits- en energielabels.

Bij de stand van Duurzaam Texel kunnen bezoekers een kennisquiz ophalen. Onder de juist beantwoorde exemplaren worden diverse 'duurzame prijzen' verloot, onder andere LEDverlichting en een gratis Energie Prestatie Advies.

De beurs is vrijdag van vier tot negen uur en zaterdag van tien tot drie uur in de Burgemeester de Koninghal, Den Burg. Toegang gratis. Wethouder Hercules verricht de openingshandeling vrijdag om vijf uur.

www.duurzaamtexel.nl

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.