Nawijn trots op klas Burghtweijt

Nawijn trots op klas Burghtweijt. Foto: Kees Blokker

Redacteur Kennemerland
Heemskerk

,,Als burgemeester ben ik ontzettend trots op jullie'', zegt Jaap Nawijn tegen de groepen 7 en 8 van basisschool De Burghtweijt. Het pesten op de school is namelijk aan banden gelegd. En de leerlingen zijn daar blij mee.

Het is een jaar geleden dat de situatie op De Burghtweijt escaleerde. Eenleerling van groep 8 werd maandenlang gepest en stuurde als noodkreet dreigmailsnaar de school. Het bleek het topje van de ijsberg. Daarom werd er een offensieftegen het pesten gestart. Inmiddels heeft dit zó goed gewerkt dat degecombineerde groep 7 en 8 vol trots burgemeester Jaap Nawijn uitnodigde vooreen gesprek over pesten in de klas.

De leerlingenraad, bestaande uit Kourosh, Nykka, Ahmet en Sandra, is het afgelopen jaar druk bezig geweest om het pesten op school aan te pakken. Er werden enquêtes gehouden, Frank Philipoom gaf lessen waarin hij kinderen weerbaarder maakte en leerlingen gingen elkaar op hun gedrag aanspreken.

,,Het onderzoeken ging goed. Sommige vragen waren lastig, zoalswanneer iemand vindt dat er gepest wordt en een ander juist niet'', verteltleerlinge Sandra tegen Nawijn.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.