Mini-coach

Veel ruimte nodig voor inzittenden en bagage? Dan komt de Volkswagen Multivan in beeld. De basis daarvoor is de bestelauto Transporter, maar de Multivan biedt zeven zitplaatsen en achter de tientallen centimeters verschuifbare achterbank ook nog de nodige ruimte voor bagage.

Zelfs als de bank in de voorste stand staat, is er nog genoeg beenruimte voor de twee midscheeps geplaatste, 180 graden draaibare stoelen. Dit is eigenlijk een luxe bus, een mini-coach. Achterin kunnen de passagiers bijvoorbeeld zelf verwarming en airconditioning regelen met een bedieningspaneel aan het hoge plafond.

Wij reden met zo’n luxe versie, aangedreven door een 132 kW sterke dieselmotor in combinatie met een zeventraps DSG-automaat en 4-Motion-vierwielaandrijving. Dit is een krachtige machine, die in combinatie met de zeer snel schakelende versnellingsbak zorgt voor een pittige acceleratie. De Multivan kan in deze configuratie hoge snelheden bereiken, maar op de snelweg is dan wel te merken dat er een robuust onderstel van een bestelauto onder de Multivan zit. Eigenlijk rijdt hij het lekkerst en het stabielst met volle bepakking. Anders is de achterkant wat springerig op grote hobbels en zijn dwarsrichels te nadrukkelijk voelbaar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.