AZ treft Astra in play-offs

Leander Mascini
NYON

AZ strijdt in de play-offs om een plek in de groepsfase van de Europa League tegen het Roemeense Astra Giurgiu. Die ploeg versloeg donderdag nog het Britse West Ham in de voorrondes van de Europa League. AZ moet op 20 augustus eerst een uitwedstrijd spelen tegen Astra. Een week later komen de Roemenen naar Alkmaar.

AZ versloeg in de voorrondes van de Europa League deze week het Turkse Istanbul Basaksehir. Vorig seizoen speelde AZ geen Europees voetbal.

Astra, de nummer vier uit de Roemeense competitie, haalde vorig jaar de groepsfase van de Europa League dankzij een zege op Olympique Lyon in de play-offs. In een groep met Red Bull Salzburg, Celtic en Dinamo Zagreb werd de ploeg laatste. Dit jaar zinnen de Roemenen op revanche. ,,Mijn jongens waren geweldig tegen West Ham. Als we die ploeg aankunnen, kunnen we elk team verslaan'', zei Astra-voorzitter Daniel Coman vrijdag na de loting.

,,Ik zou kunnen zeggen dat we geluk hebben dat we geen zwaardere tegenstander hebben geloot. Maar anderzijds spelen we tegen een ploeg die vorig seizoen derde werd in een competitie die sterker is dan de Roemeense'', analyseerde Marius Sumudica, de coach van Astra.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen