Poeplied

Hedzer Faber

Tot mijn minder goede beslissingen reken ik het besluit om mijn nageslacht Höllenboers ’Busje komt zo’ te leren. De vier lettergrepen uit de titel van dat liedje komen sindsdien zo vaak voorbij dat ik bij tijd en wijle een traan moet laten en dat is dan niet van ontroering.

Van een andere categorie is het poeplied. Dat is iets dat we zelf hebben verzonnen en een direct doel dient. Want als je als op-een-paar-maanden-na-driejarige met enige structuur op de porseleinen troon weet te kakken dan verdient dat een aanbeveling die al het andere overstijgt. Dan marcheer je dus in je blote billen door het huis en dan scandeer je, als was je samen met de begeleidende ouder van dienst de harde kernen van de ganse Eredivisie tegelijk: ’LUUK HEEFT GEPOEPT OP DE WEECEEEEE (2X), LUUK HEEFT GEPOEPT (3X), OP DE WEECEE, HADDEKIDEE!’

En ja, dat werkt. Succes moet je vieren, want als je successen viert is dat een recept voor succes. Hierbij hadden papa en mama echter wel bedacht dat dit vieren uitsluitend binnenshuis zou plaatsvinden. Aan de andere kant is het voor Luuk wel weer verwarrend als papa en mama thuis wel meedoen, maar hij op de stoep richting kinderdagverblijf de enige is die het poeplied uit volle borst aanheft. Ofwel:

’LUUK HEEFT GEPOEPT OP DE WEECEEE!’

.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.