Handen in de lucht, springen en meeblèren bij Outdoor Stereo

© DNP.nu

Paul Gutter
Hoorn

Dansen aan en óp het water, waarom ook niet? De 9e editie van het Outdoor Stereo festival met de dansvloer op het water stelt deze zaterdag niet teleur. Van alle kanten komen bezoekers om even te proeven van deze nieuwe mogelijkheid bij het ’hardstyle’ podium.

Meer ruimte, minder overlast en een interessante toevoeging voor de feestgangers. Ook bij de andere muziekstijlen zit de sfeer er al snel goed in. Overal waar je kijkt: swingende groepjes mensen.

Al ver buiten de Schellinkhouterdijk laten luide beats de grond trillen en discolichten geven het terrein een feestelijke sfeer. Net alsof je de kermis oploopt, maar dan zónder attracties en mét dj’s. Niemand kan om Outdoor Stereo heen.

Standbeeld

Gekleurde lampjes en lichtstaven in de lucht voegen vooral in de avonduren iets wezenlijks toe aan de levendigheid op het terrein. Net als het thema ’Samba de Janeiro’, dat terugkomt in de kostuums en de dans, maar vooral in het uitgelichte standbeeld van Jezus Christus. Een beeld vergelijkbaar met het exemplaar dat in de Braziliaanse miljoenenstad staat.

Maar de mogelijkheid voor bezoekers om óp het water te swingen, is toch wel de grootste trekker. Hiervoor zijn twee verschillende plateaus op het water gelegd: een grote dansvloer bij het hardstyle podium – direct te betreden vanaf het dijkje – en een kleinere, verbonden met het strand via twee bruggetjes.

Vooral het hardstyle podium is populair, maar beide plateaus worden volop gebruikt om op te springen en te swingen. Een aantal strandballen wordt door de lucht gegooid, en al snel gaan verscheidene smartphones de lucht in om het nieuwe fenomeen vast te leggen.

Confetti

Ook bij de andere podia is het druk. Vertrouwde deuntjes en radiohits, zoals het bekende ’(I don’t care) I love it’, lokken feestgangers richting het hoofdpodium. Confetti, lichteffecten en rookmachines maken het feestelijke beeld compleet. Het recept voor een dagje Outdoor Stereo? Handen in de lucht, springen en meeblèren met de nummers! Oh, en vergeet vooral dat biertje niet.

Als klap op de vuurpijl wordt het festival beëindigd met het inmiddels traditionele vuurwerk. Het einde van een geslaagd feest met veel dans, muziek en vele bezoekers. Of zoals één van de duizenden feestgangers het evenement omschreef: ’Biertje in de hand en voeten in het zand!’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen