Muzikale stadswandeling langs onbekende plekken

Ron Amesz

De organisatoren hebben nu al het gevoel dat er een nieuwe traditie geboren is, terwijl de voorverkoop nog moet beginnen. 'A Small Town Music Walk' biedt op 10 april een wandeling langs acht bijzondere plekken, met optredens van veertien singer-songwriters.

Peter Schaper van PeTicantus en programmeur Frank van den Berg van Manifesto hebben voor de muzikale stadswandeling de handen ineen geslagen. Het centrale punt wordt Het Huis Verloren aan het Kerkplein. PeTicantus houdt hier al jaren bijzondere muziekoptredens, met artiesten uit binnen- en buitenland.

Op zondagmiddag 10 april begint A Small Town Music Walk hier met een optreden van Tim Knol. ,,Dat zal het enige versterkte optreden zijn, verder wordt er alleen akoestisch gespeeld'', zegt Peter Schaper. ,,Dat kan ook makkelijk, want er zijn ruimtes waar maar 25 mensen in kunnen, zoals de Kruittoren op Achter de Vest.''

Zo zijn er in de route nog meer plekken waar inwoners van Hoorn en omtrek niet snel zullen komen. Zoals een garage met draaiorgels van Joop Walter aan de Trommelstraat, de voormalige lagere school aan de Muntstraat, de veilingzaal van Van Sabben Poster Auctions aan de Appelsteeg of geluidsstudio MI5 aan de Molsteeg. Bekendere adressen zijn de Hoornse Boekhandel en het Filmhuis.

,,Allemaal plekken waar je prima intieme optredens kunt doen. En zo zijn er nog wel vijftig plekken in Hoorn. Als dit aanslaat denk ik dat we het daarom jaarlijks zouden kunnen doen.''

Behalve Tim Knol komt er nog een flinke lijst van bekende en minder bekende singer-songwriters, onder wie Case Mayfield (onlangs bij De Wereld Draait Door), Gerhardt (die deel uitmaakt van Beans & Fatback), Maurits Westerik (gitarist-zanger van GEM), Egbert Meyers (singer-songwriter in Drents dialect), Yori Swart (winnaeres Amsterdamse Popprijs 2010), PTT (Pieter Tensen Trio, uit Hoorn) en Joost Botman (Cripple Creek Ferry). De organisatie belooft nog een aantal 'grote verrassingen'.

De voorverkoop start op 22 januari tijdens het optreden van Tangarine & Friends in Huis Verloren. Daarna zijn de kaarten (12 euro) te koop bij de Hoornse Boekhandel (Grote Noord 11), Dropstyle (Grote Oost 3) en bij de PeTicantus concerten in Het Huis Verloren (www.peticantus.nl).

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.