Napoleon is terug!

© HSPublicity

Historisch Openluchtmuseum Eindhoven (HOME) opent op 31 maart en 1 april het seizoen met een napoleontisch evenement. ‘In naam van Napoleon’.

De inwoners van het dorp Gennep hebben gehoord dat Napoleon Bonaparte, na een maandenlange verbanning, weer voet in Frankrijk heeft gezet. In het dorp heerst grote verdeeldheid. Een deel van het dorp is Oranjegezind en een ander deel verlangt terug naar hereniging met Frankrijk. De dorpelingen proberen zo goed mogelijk het leven door te laten gaan. Zij bereiden hun maaltijden op open vuren, onderhouden hun kleding en de mannen oefenen hun wapen- en gevechtstechnieken. Dan wordt de dominee van het dorp dood aangetroffen. Zet dit de verhoudingen op scherp?

Het is voor het eerst dat HOME verder kijkt dan de prehistorie en middeleeuwen, een ontwikkeling die in de toekomst verder doorgevoerd wordt.

‘In naam van Napoleon’ is de aftrap van het project Marcus & Mo. Met Marcus & Mo geeft het museum aandacht aan de identiteit van jongeren, de invloed van hun ouders en grootouders, familietradities en herkomstcultuur. Napoleon heeft de erfelijkheid van de naam ingevoerd in Nederland. Wat betekent jouw naam en waar kom jij vandaan? Ontdek het tijdens een bezoek aan HOME!

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.