Nissan Micra DIG-S sneller én zuiniger

© HSPublicity

Het komt weleens voor dat een auto krachtiger is dan zijn voorganger én zuiniger met brandstof omspringt. Dat zijn echter vaak minimale verbruiksverschillen, niet zoals je die nu bij de nieuwe Micra DIG-S ziet.

Door onder meer de toevoeging van een compressor en directe inspuiting steeg niet alleen het vermogen naar 72 kW, het verbruik daalde relatief sterk: van 5,0 naar 4,1 l/100 km. Die laatste waarde komt overeen met een gemiddelde CO2-uitstoot van 95 g/km; ruim voldoende voor belastingvrijstelling en 14 procent bijtelling bij zakelijk gebruik.

Overigens zijn niet alleen de motorische aanpassingen verantwoordelijk voor de lage verbruikswaarden. Nissan voorziet bijvoorbeeld elke variant van een start-stopsysteem, regeneratieve remmen, een gesloten grille en een voor- en achterspoiler.

Cijfertjes zijn leuk, maar belangrijker is hoe de auto het er in de praktijk van afbrengt. En daarin stelt de Micra niet teleur. De driecilindermotor produceert een leuk geluid en is al bij lage toerentallen goed bij de les. Ook is de motor – zolang die niet te hoge toerentallen draait – aangenaam stil. De Nissan Micra DIG-S staat vanaf september bij de dealers, voor prijzen vanaf 12.995 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.