Ook net uit vliegtuig bepalend bij JVC

Casper Duin
Julianadorp

Rond acht uur woensdagavond betrad Patrick Beens het voetbalcomplex van JVC. Om vijf kwartier later als matchwinnaar van het veld te stappen na de miraculeuze ontsnapping tegen Hollandia T: 3-2.

Amper terug van vakantie en met drie uur vertraging, keerde de gerenommeerde scherpschutter woensdagavond terug bij JVC. Om na rust als invaller zijn opwachting te maken in het collectief van Ben de Visser. Ook net uit het vliegtuig en met vakantiekilo’s was Beens weer bepalend voor de derdeklasser uit Julianadorp. Met een benutte vrije trap en de beslissende treffer (met buitenspelluchtje) keerde hij eigenhandig vlak voor het sluiten van de markt de uitkomst van de boeiende bekerwedstrijd volledig om.

Die uitkomst was een hard gelag in het groenzwarte kamp uit Tuitjenhorn, dat in minuut 88 bij een 1-2 voorsprong nog dacht aan een knappe triomf. Waar JVC verreweg de meeste en beste scoringskansen kreeg, daar had Hollandia T aanzienlijk minder productieproblemen. Voor de ruil profiteerde Roy Hoorn van een misser van JVC-keeper Devlin van den Bosch, waarmee hij de snelle 1-0 van Bas Hendrix (lobje in minuut één) nivelleerde. En twintig minuten na de pauze kopte de jonge aanvaller het incomplete team van de nieuwe coach Larbi Loukou knap op voorsprong.

Die achterstand vloekte met het wedstrijdbeeld. JVC, met Kjell Izaksson hersteld van een zware knieblessure terug als rechtsback en de jongelingen Jur Goverts en Jordy Bos (beiden 18) in de laatste linie, had het betere van het spel. En kreeg, vooral in het tweede bedrijf, een serie opgelegde scoringskansen. Die niet besteed waren aan Jordy Marquez, Nick Louwe en Mark Dalmayer, waarbij ook Hollandia T-keeper Richard Hoogeboom voor de thuisploeg een sta-in-de-weg was.

De doelman mocht van geluk spreken dat zijn handsbal buiten het strafschopgebied door de jonge scheidsrechter Van Hamersveld slechts bestraft werd met de gele kaart. Pas in de diepe slotfase capituleerde de goalie, voor Beens. Waardoor JVC zondag bij Strandvogels zelf poulewinst kan afdwingen. Hollandia T, dat woensdag naar De Blokkers zat. gaat, neemt plaats in de wachtkamer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.