VVD wil nieuw debat over hart Stompetoren

Gerard van Engelen
Alkmaar

Laten we ons huiswerk in Stompetoren toch nog maar een keertje overdoen, is de strekking van een VVD-motie die donderdagavond wordt ingediend in de gemeenteraad.

’Stompetoren laat zich horen’, heeft het rijmende raadslid Stefan de Haan (hij diende tegelijk de motie ’Ik parkeer in Kooimeer’ in) zijn voorstel genoemd. Het is een reactie op het verzoek van de dorpsraad om de plannen toch nog even bij te stellen. Het plan dat nu nog in allerlei procedures ligt, laat volgens de Stompetorenaren te weinig ruimte voor een dorpsplein in het nieuwe dorpshart. Met een paar verschuivingen kan het plein er alsnog ingepast worden.

En dus moeten we daar nog maar eens naar kijken, zegt De Haan. ,,De inrichting van een dorpshart is een ontwikkeling is voor een langere periode en moet in één keer goed gebeuren.’’ De motie is volgens De Haan op tijd om nog wijzigingen in het plan te kunnen aanbrengen. ,,Er liggen kansen om een kwaliteitsslag te maken naar een betere indeling.’’

De VVD wil het college opdracht geven om de alternatieven die de dorpsraad aandraagt ’serieus te bekijken en verkennend onderzoek naar de haalbaarheid uit te voeren’. Het plan behelst de bouw van 33 woningen en een supermarkt.Ook worden de accommodatie en de velden van sportvereniging SSV aangepakt en komt ’vernieuwbouw’ voor basisschool De Wiekslag.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.