Arrestatie na ruzie in Enkhuizen

1 / 4
Enkhuizen

Een 42-jarige man uit Enkhuizen is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in zijn woning. Hij had eerder die avond andere mannen met een mes bedreigd, na een uit de hand gelopen ’afspraak’.

De politie werd rond half een ’s nachts gealarmeerd over een ruzie in de Lijsterbesstraat. Daar bleek de Enkhuizer twee mannen te hebben bedreigd. Het gaat volgens de politie om een 24-jarige Amsterdammer en een vriend van de Amsterdammer.

Ze hadden ’een afspraak’, aldus de politie, met de 42-jarige Enkhuizer en nog een andere man. Dat liep uit op een ruzie. De Amsterdammer had geld gegeven aan de Enkhuizer en diens metgezel. Dat kreeg hij echter niet meer terug.

De politie hield rond kwart over een de Enkhuizer aan in zijn flatwoning aan de Plataanstraat. Daarbij werden meerdere politieagenten en ook een politiehond ingezet.

In de eerste berichten die over het incident naar buiten kwamen, werd gesproken van ’een straatroof’, de politie zwakte dit in haar eigen persbericht af tot ’een ruzie’.

,,Als je het puur in juridische termen benadert, dan is het inderdaad een straatroof’’, erkent politiewoordvoerster Petrie Koenen. ,,Maar er was wel een afspraak tussen de mannen, alleen is die niet goed afgelopen. Daarom spreken we van een ruzie.’’

Of er bij ’de afspraak’ sprake was van een mislukte drugsdeal, wil Koenen niet bevestigen. ,,Daar geven we geen details over.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen