Kermis denderend van start met Roy Donders

Marion Lont
Den Helder

Zanger en tv-ster Roy Donders is gisteravond tijdens de opening van de Helderse kermis in de feesttent met luid gegil onthaald. Meiden, meisjes en moeders, maar toch ook wel wat jongens en vaders stonden vol verwachting en stralend uit te kijken naar het moment dat Donders het podium zou beklimmen. Met talloze telefoons werd dit memorabele moment vastgelegd.

De feesttemming zat er al in met Kermisband Shorline maar Roy Donders wist het publiek op de zomeravond in beweging te krijgen. Alle handen gingen in de lucht en hij wist als zuiderling de menigte zelfs een tot een polonaise verleiden.

,,Het was zo gaaf'', vertellen de vriendinnen Madelief Kraaier (14 jaar) en Chimène Best (13 jaar). We stonden vooraan. We kijken elke week naar zijn programma op tv. Hij is grappig en we vinden zijn kleding leuk.''  Priscilla Groenink deelt dezelfde mening. De 9-jarige Yaida Kailola vond het heel om hem in het echt te zien: ,,Ik vind hem leuk vanwege zijn pakken.'' 'Hij is zo knap' hoorden de dames van de muntverkoop van veel meiden die hem graag wilden zien.

Zijn liedjes over liefde en het leven met teksten als 'Ik zing en lach met iedereen', 'Kom in mijn armen' en 'Mi amour' zorgden voor een bruisende start van   de eerste kermis georganiseerd door de samenwerkende horeca en kermisexploitanten van de stichting Puik (Plezierig Uit in de Koningsstraat). Horeca-eigenaar Tom van den Berg: De tent zit gelijk vol, we konden ons geen betere start wensen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.