Twintigduizend euro voor kinderafdeling Gemini Den Helder

Robert ten Brink overhandigt symbolisch het jubileumbudget aan de pedagogisch medewerkster Annemarie en Rosina.© PR Foto

Bo-Anne van Egmond
Den Helder

De kinderafdeling van het Gemini Ziekenhuis krijgt een van de 30 jubileumbudgetten van het Ronald McDonald Kinderfonds voor de inrichting van een familieruimte, een soort ‘intern’ Ronald McDonaldhuis in het ziekenhuis.

In deze familieruimte komt een keuken, woonkamer en slaapruimte voor een gezin waarvan een kind is opgenomen op de kinderafdeling. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft hiervoor  20.000 euro beschikbaar gesteld. Het project wordt in de loop van 2016 gerealiseerd.

De kinderafdeling is ontzettend blij met de toekenning van het budget. ‘We vinden het zo fijn dat we ouders straks de gelegenheid kunnen bieden om in huis te verblijven tijdens de ziekenhuisopname van hun kind.  Denk maar aan ouders die op Texel wonen, die steeds de boot moeten nemen. Of vakantiegangers. Die moeten noodgedwongen hun vakantie onderbreken vanwege de ziekte van hun kind en kunnen dan niet bij elkaar blijven. Er mag nu maar een ouder op de kinderafdeling blijven slapen. Straks kunnen ze bij elkaar blijven in ons eigen interne ‘Ronald McDonald huis’.’

De pedagogisch medewerkers van de kinderafdeling hebben de cheque ter waarde van 20.000 euro donderdag 26 november in ontvangst genomen tijdens het symposium van het Ronald McDonald kinderfonds.

Jubileum

Het Ronald McDonald Kinderfonds bestaat dit jaar 30 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft het fonds 30 jubileumbudgetten beschikbaar gesteld  voor ziekenhuizen of zorginstellingen waar nog geen Ronald McDonaldhuis of huiskamer is. Dit geld is bestemd voor projecten die een concrete bijdrage leveren aan het welzijn van gezinnen met een ziek of gehandicapt kind.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.