Bril onbereikbaar door faillissement

bezoeker845 bezoeker845

Laat ik op deze pagina zelf ook eens een pluim uitdelen. Aan marketingdirecteur Ilse Heemskerk van Eye Wish Opticiens. Zij heeft op mijn verzoek voor sinterklaas en kerstman tegelijk gespeeld.

Het gaat om Yvonne Alves de Paiva. Zij laat zich december 2011 een bril aanmeten bij Eye Wish in Heerhugowaard. Het noodlot slaat een paar weken later toe: het eetcafé van haar en haar man gaat failliet en ze komt acuut in zulke geldproblemen, dat ze de bril niet kan afnemen. Een tijdje later vindt haar man gelukkig al werk en ze komt met Eyewish een betalingsregeling overeen. Ze kan de bril betalen met het vakantiegeld dat haar man in mei 2012 zal krijgen. Maar in mei volgt weer een domper: het vakantiegeld moet rechtstreeks naar de curator die het faillissement afwikkelt.

Incassobureau

Geen geld, geen bril. Na een tijdje blijkt de rekening doorgestuurd naar incassobureau Graydon. Die maant mevrouw Alves de Paiva tot betalen. Met Eye Wish zoekt ze contact, want dit was toch niet de afspraak? Ze meent uit contact met het filiaal daarbij ook nog te begrijpen dat de bril er al niet meer ligt. Dus waar betaalt ze dan voor? Uit vrees voor beslaglegging op haar spulletjes, klampt zij ons aan.

We komen in gesprek met Ilse Heemskerk van Eye Wish. Zij onderzoekt een en ander en biedt aan de incassokosten te schrappen en stelt een betalingsregeling voor. Mooi, alleen: mevrouw Alves de Paiva moet rondkomen van het absolute minimum. Elke euro voor een bril scheelt een hap eten. En bovendien duurt het nog heel lang voor zij de bril krijgt. Nu koopt ze af en toe uit nood lenzen van dubieuze kwaliteit. Een wanhopige situatie.

Eye Wish vraag ik mee te denken over dit dilemma. Ziet die in het kader van de feestdagen heel misschien een mogelijkheid om de bril te leveren en de rekening te verscheuren?

Kerstgedachte

Lang nadenken hoeft mevrouw Heemskerk niet. Ze werkt graag mee. ,,Vanwege de bijzondere omstandigheden en in het kader van de kerstgedachte hebben wij besloten mevrouw Alves de Paiva de bril te schenken. Wij wensen haar naast een mooie nieuwe look en scherp zicht ook alle succes en sterkte!" Mooi gebaar van Eye Wish! Hoor ik daar nou engeltjes zingen...

Ed Brouwer

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.