College Langedijk wil vier elektrische dienstauto’s

Arie Bergwerff
Langedijk

Het heeft even op zich laten wachten maar het college van Langedijk is voornemens om vier elektrische dienstauto’s aan te schaffen. De raadsfractie van de VVD vroeg hier al om tijdens de behandeling van de kadernota 2014-2018 op 2 juli 2014.

Het amendement is toentertijd aangehouden in afwachting van de resultaten van nader onderzoek. De gemeente wilde eerst eens goed kijken naar de milieutechnische voordelen van elektrische auto’s en naar de administratieve kosten van het bezitten en inzetten van deze auto’s voor het beoogde doel.

Een ambtelijke werkgroep boog zich over het onderwerp. De medewerkers maken, zo was en is het gemeentelijk uitgangspunt, zoveel mogelijk gebruik van duurzame vervoersmiddelen voor dienstreizen.

De werkgroep stelt nu voor het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren, elektrische auto’s en scooters ter beschikking te stellen, dienstfietsen paraat te hebben en het gebruik van de eigen auto te ontmoedigen.

De ambtenaren sommen de inmiddels algemeen bekende milieuvoordelen op van de elektrische auto, als het gaat om luchtkwaliteit, geluid, klimaat en de milieuaspecten van de gebruikte accu’s.

Nog een voordeel: het gebruik van dienstauto’s zal een administratieve verlichting tot gevolg hebben, omdat aanzienlijk minder kilometerdeclaratieformulieren verwerkt hoeven te worden.

Aan het einde van het memo erkent het college dat de beantwoording van het amendement ’vanwege andere prioriteiten’ lang op zich heeft laten wachten.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.