Duurzaam inzetbaar

Fokke Zaagsma

Kent u de term, duurzaam inzetbaarheid? Nee? Die term wordt door management- goeroes, beleidsambtenaren en vakbondsbonzen graag gebruikt.

Er wordt studie naar gedaan, congressen georganiseerd en in projectgroepjes besproken. Voor beleidsmakers en adviseurs een mooie manier om duurzaam aan het werk te blijven. Maar waar gaat het om? Het betekent eenvoudig dat je tijdens je werkzaam leven kunt blijven werken en inkomen verwerven.

Nu duurt een werkend leven steeds langer en bestaan functies steeds korter. Het is voor veel mensen een uitdaging om inzetbaar te blijven. Enkele jaren tijd geleden adviseerde ik een directieteam om medewerkers een studiebeurs te geven. Een potje dat werknemers, zonder voorwaarden vooraf, konden gebruiken voor studie naar eigen keuze. De directie was niet meteen enthousiast.

Duurzame inzetbaarheid was dan wel belangrijk, maar zonder voorwaarden vooraf studiegeld geven, dat kon niet de bedoeling zijn. Mensen gingen misschien wel kleien, balletten of, volgens een directielid, macro-chaotisch koken. Uiteindelijk werd besloten een pilot te doen. Er werd een budget vastgesteld en een beoordelingscommissie benoemd.

Ik moest er aan denken toen kortgeleden Sjef solliciteerde. Sjef, 2 meter lang, 29 jaar, markante kop en veelkleurige Italiaanse schoenen kwam zelfverzekerd binnen. Sjef had zich goed voorbereid. Uit zijn CV kwam een beeld naar voren van een laatbloeier. ,,Dat klopt, ik was vroeger erg verlegen.’’ ,,Maar je maakt niet bepaald de indruk van een verlegen persoon”, zei ik. ,,Ik heb me de laatste jaren persoonlijk ontwikkeld”, zei hij.

Mijn Tilburgse collega stelde de 1000-dollar vraag: ,,En hoe heb je dat gedaan?” Sjef, serieus: ,,Ik heb een cursus ’Versieren’ gevolgd.” Mijn collega verviel van verbazing terug in zijn Tilburgs dialect: ,,En hedde ge succe geha bij de vrouwkes?” Sjef bleef serieus: ,,Ik had op een gegeven moment vier vriendinnen en dat was te veel. Ik heb er nu nog twee. Maar ik heb van allemaal geleerd. Ik ben nu socialer, kan beter luisteren, begrijp mensen beter en ik let op mijn uiterlijk. ”

Mijn gedachten gingen terug naar het directieteam. Stel dat ik een cursus ’Versieren’ zou hebben voorgesteld, dan weet ik zeker dat zelfs de pilot niet was doorgegaan. Maar volgens mij is het toch zo gek nog niet om mensen zelf te laten kiezen. Een beter mens is beter bestand tegen de verandering des tijds.

Egg woar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.