'Je neemt je petje af voor Beets'

beets

De uitdaging was niet gering maar de inwoners van Beets slaagden met verve om hun aandeel te leveren in de restauratie van hun kerk, uitgeroepen tot de mooiste van Waterland. Het dorp van niet meer dan zo'n 550 inwoners bracht in totaal liefst 42.000 euro bijeen.

,,De inzameling is een overweldigend succes geworden'', zegt Marjan Cnossen uit Beets enthousiast. ,,Als plaatselijke commissie van de kerk hadden we 30.000 euro toegezegd. Dat leek aanvankelijk een heel bedrag maar dankzij allerlei acties in en buiten het dorp is de som ruimschoots overtroffen. Je neemt dan ook je petje af voor Beets.''

Via boekenmarkten, verkoop van wijn, kerstkaarten, postzegels en Beemster kaas werd de restauratiekas gestaag gevuld. Ook het bakken van tweeduizend oliebollen en appelflappen in een schuur van de familie Berger in de Beemster was een hit. ,,Zelfs de kaarsresten van de kerk werden omgesmolten om er nieuwe kaarsen van te maken. Dat was goed voor 1000 euro'', aldus de voorzitter van de plaatselijke commissie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.