Samenwerking rond ’verlopen’ cadeaubon

Door ombudsredacteur Jan Peter Versteege
Haarlem

Met verbazing las Sandy Hof dat ook de Consumentenbond ’verlopen’ cadeaubonnen gaat inwisselen voor het goede doel. ,,Misschien kunnen we samenwerken’’, dacht de woordvoerster van de Noord-Hollandse stichting Doneerkadobon. Ze benaderde de ombudsredactie van deze krant, die het contact legde.

Doneerkadobon bestaat drie jaar. In die periode hebben mensen uit het hele land de Hoofddorpse stichting zo’n 600 á 700 bonnen gestuurd ter waarde van een kleine twintig mille. Haarlemmer en penningmeester Jaap Hof, schoonvader van Sandy en vader van initiatiefnemer Bas Hof, heeft al zo’n zevenduizend euro verzilverd. Dat geld gaat naar veertien goede doelen, die kinderen in binnen- en buitenland ’een betere kwaliteit van leven’ willen geven.

De Consumentenbond, die een kleine twee weken geleden met een verzilveringsactie begon, meldt dat contact zal worden gezocht met Doneerkadobon om van elkaars ervaringen te leren. Inmiddels heeft de landelijke consumentenorganisatie een kleine honderd ’verlopen’ bonnen toegezonden gekregen. ..Uiteraard verschillende bedragen en voor verschillende bedrijven’’, zegt woordvoerster Vanessa Rompelberg. ,,Meer bonnen zijn van harte welkom.’’

Lees het hele verhaal op de pagina Wij in Noord-Holland van zaterdag 9 april

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.