Meer omzet horeca

© HSPublicity

In het tweede kwartaal van 2011 heeft de horeca 6,6 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. Dit is het tweede kwartaal op rij dat de omzet met meer dan 6 procent steeg. De omzetgroei is vooral toe te schrijven aan het volume dat 3,7 procent hoger lag. De prijzen waren 2,7 procent hoger. Dit blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Hotels, restaurants en cafetaria’s behaalden in het tweede kwartaal fors meer omzet dan een jaar eerder. Gemiddeld steeg hun omzet met ruim 8 procent. Cafetaria’s realiseerden de hoogste omzetgroei. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2010 nam de omzet toe met 9,4 procent. De prijzen stegen met 3,2 procent, het volume was 6 procent hoger dan een jaar eerder.

Met een omzetgroei van 2,3 procent deden cafés het beduidend minder dan de overige horecabranches. De groei is volledig toe te schrijven aan gestegen prijzen. Het volume kromp met 0,8 procent. In het eerste kwartaal dit jaar was het volume bijna 2 procent hoger dan een jaar eerder.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.