Alkmaars talent op jeugdjournaal

Ginaira (in het midden) met haar klasgenoten van groep 8. Aan aanmoediging heeft ze geen gebrek. Foto Erna Faust

Kyrie Stuij
Alkmaar

Het is voor bijna ieder kind een droom: met je gezicht op landelijke televisie. Voor Ginaira van Elst uit Alkmaar kwam die droom nog uit ook. Ze werd uit 700 deelnemers genomineerd voor de presentatiewedstrijd van het NOS Jeugdjournaal. Zaterdag gaat ze naar het Mediapark in Hilversum waar ze een screentest ondergaat. Als ze genoeg stemmen verzamelt voor haar filmpje, dan mag ze op 2 mei écht het Jeugdjournaal presenteren.

,,Ik vind het superleuk en ook heel spannend'', licht de 11-jarige Ginaira toe. ,,Ik presenteer wel eens op school tijdens voorstellingen. Mijn klasgenoten zeiden dat ik echt mee moest doen.''

Dus trok beste vriendin Tess Hovenkamp haar aan haar mouw en bedachten ze een plan de campagne. Het Jeugdjournaal gaf alle deelnemers dezelfde opdracht: doe alsof je de kijkers uitlegt dat er een vogel is die banden lek prikt en op hoofden van voorbijgangers poept. Het filmpje stuurde ze op naar de NOS.

Nadat ze hoorde dat ze was genomineerd voelde ze zich beroemd. ,,Alle klasgenoten kwamen naar me toe en gingen me omhelzen.'' Ginaira's filmpje en die van de andere negen deelnemers werden getoond op het Jeugdjournaal. Trots was ze, want het is haar droom om actrice of presentatrice te worden. ,,Dit is een goeie stap naar mijn carrière'', zegt ze met een serieuze blik.

Zaterdag ontmoet ze de bekende gezichten van het Jeugdjournaal, krijgt ze tips, een rondleiding en een professionele screentest. ,,Maar misschien ben ik wel zenuwachtig en doe ik het heel slecht.'' Tess, die met Ginaira mee mag als mentale steun, denkt daar anders over. ,,Ze heeft een duidelijke stem en een goede uitstraling.''

De winnaar wordt op 30 april bekend gemaakt en filmpjes zijn te zien op www.jeugdjournaal.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.